Curs de robotica in Virtual Robotics

In acest curs de robotica pentru copii, vom invata notiuni de inginerie si programare pentru a proiecta, construi si opera roboti care pot asista oamenii in rezolvarea problemelor cotidiene sau complexe, folosind simulatoare realistice si programe de modelare 3D.

La cursul de robotica pentru copii, timp de 12 sedinte, vom invata robotica in programul EV3, platforma de programare pe care Lego o foloseste pentru automatizarea kiturilor Lego Mindstorms si pentru competitiile First Lego League, cat si VRT - Virtual Robotics Toolkit, unul dintre cele mai puternice simulatoare, utilizat de catre profesorii din întreaga lume in vederea pregatirii elevilor pentru competitiile internationale de robotica.

Simularea este un mijloc eficient de a înțelege concepte precum mișcarea sau forța, cum funcționează ele in realitate si cum pot fi programate.

Programele utilizate in acest curs de robotica pentru copii sunt compatibile cu seturile de robotica Lego Mindstorms, insa nu este necesara achizitionarea kit-ului fizic pentru a parcurge cursul de robotica. Vom programa si opera robotiii in realitatea virtuala a platformei Virtual Robotics.

Acest curs de robotica este un curs online, pe care copiii il pot parcurge de pe propriul calculator de acasa, fara a fi nevoie de incarcarea programului zilnic cu drumuri suplimentare.

Cursul de robotica online pentru copii se desfasoara live, interactiv, folosind platforma Zoom.

Ce invatam?

 • proiectarea si asamblarea robotilor
 • prinderea si mutarea obiectelor cu brate motorizate
 • metode de output: afisare imagini, text si forme geometrice, redare sunete, schimbare lumini de status.
 • senzori de lumina si culoare, senzori ultrasonici, senzori giroscopic
 • algoritmi de miscare pentru programe tip "line follower"
 • logica de programare a roboților casnici inteligenți de tip Roomba
 • competitii de tip "Sumo" si "Cleanup Challenge"

Cum se desfasoara cursurile?

In urma inscrierii la curs si a achitarii acestuia, veti fi inscris/a conform datelor alese in formularul de inregistrare.

Licenta necesara utilizarii platformei Virtual Robotics este inclusa in pretul cursului.

Veti primi datele de acces la clasa online pe mailul cu care v-ati inregistrat, cu minim o zi inainte de inceperea cursului online.

Veti avea nevoie de calculator cu audio si video functional si de conexiune stabila la internet.

Acest curs se preda online, interactiv, folosind platforma Zoom pentru a facilita interactiunea dintre profesor si cursanti si platforma Virtual Robotics Toolkit pentru dezvoltarea proiectelor.

Adina Bugheanu

Suntem extrem de fericiți că cei doi copii s-au alaturat comunității "Academiei Micilor Developeri" de peste 4 ani. Felicitări pentru echipa dinamică și primitoare, în care fiecare membru contează și este susținut. În acestă perioadă în care stăm acasă, pentru cei mici și cei mari, deopotrivă, continuarea studiilor în mediul virtual este cea mai bună alegere. Invit pe toți cei interesați să se alăture cu încredere acestei comunități și cu siguranță vor fi foarte mulțumiți.
Felicitări!
Sunteti minunați!

Cristina Velea

Multumim Academiei Micilor Developeri pentru initiativa de a le oferi copiilor cursuri de programare online. A fost o experienta placuta si foarte utila pentru ei, mai ales in perioada de distantare sociala... Asteptam cu interes noile cursuri!

Emilia Baculescu

Suntem de patru ani împreuna, și nu regret alegerea făcută! V-am descoperit pe internet căutând un curs pentru băiatul meu pasionat de calculatoare. A trecut prin toate cursurile pe care le-ati oferit: Scratch, Curs de grafica, Ap. mobile, Robotică, Python, HTML, Java Foundation iar acum Java Acceleration. A progresat mult și chiar l-ați întrumat spre o meserie la care deja visează: Programator.
Mulțumim!
PRET
 • Pentru varstele + 9 ani
 • 12 sedinte de cate 90 min
 • Lectiile se desfasoara online, live&interactiv
 • Acces in platforma de e-learning
 • Modul de testare online la finalizarea nivelului, Diploma de participare
 • Ai intrebari? 0771 275 337
Image

Inscrie-te la ora gratuita de
programare

Inscrie-te la workshopul gratuit de programare potrivit varstei tale si vei realiza cat de usor este sa transformi calculatorul, tableta si telefonul in instrumente utile pentru viitorul educational si profesional!