Logica de programare a jocurilor 2D. Nivel intermediar, online

280 lei/luna
400 lei/luna

Descrierea cursului

Vom invata logica care sta la baza jocurilor 2D, creand propriile noastre proiecte si storyboard-uri de joc.

Grafica 2D permite creatorilor de jocuri sa creeze lumi complexe folosind mai putin efort si doar cateva resurse care apoi sunt repetate pe o suprafata mai mare. Odata intelese aceste mecanisme, ele se pot aplica in orice alt program sau limbaj am folosi pentru a crea jocuri.

Cand spunem 2D, ne gandim la doua dimensiuni, adica jocul nostru si toate elemente lui vor avea lungime si latime. Pozitia obiectelor pe ecran se reprezinta folosind coordonatele x,y. Vom invata prin implementare de proiecte practice cu ajutorul programului G Develop.

Ce invatam?

  • abstractizare: ne imaginam scenariul jocului si il vizualizam pe mai multe niveluri de detaliu;
  • algoritmi: gandim actiunea jocului ca pe o serie de etape;
  • descompunere: intelegem si aplicam metoda prin care rezolvam taskurile mari ale jocului prin ruperea lor in etape mai mici;
  • pattern recognition: recunoastem si refolosim algoritmii de mai sus pentru noi functionalitati pe care le adaugam jocului.

Cum se desfasoara cursul?

In urma inscrierii la curs si a achitarii acestuia, veti fi inscris/a automat la curs, conform datelor alese in formularul de inregistrare. Cum minim o zi inainte de inceperea cursului online veti primi, pe mailul cu care v-ati inregistrat, datele de acces la clasa online. Programele cu care lucram sunt open source si instalarea lor nu va necesita plati suplimentare din partea dumneavoastra.
Veti avea nevoie de calculator cu audio si video functional si de conexiune stabila la internet.

Acest curs se preda interactiv, folosind platforma Zoom pentru a facilita interactiunea dintre profesor si cursanti si platforma G Develop pentru dezvoltarea proiectelor.

 

Video

Reviews

5.0

1 rating

5 star
100%
4 star
0%
3 star
0%
2 star
0%
1 star
0%