O prioritate pentru toti parintii o reprezinta pregatirea copiilor pentru meseriile viitorului, bazate pe tehnologie, informatica, comunicare online, aplicatii si programe software. Iti prezentam in continuare cele mai importante detalii despre limbajul de programare Java si beneficiile pe care le aduce invatarea lui pentru dezvoltarea si educatia copilului tau.

ce este java

Ce este Java

Cu totii am auzit de Java, il intalnim in domenii variate, precum banking, retail, comunicatii mobile, servicii financiare, bursa de valori, aplicatii corporate pentru business-uri internationale, gestionarea bazelor de date cu dimensiuni impresionante. Iata care sunt specificatiile pentru acest instrument software atat de des utilizat la nivel mondial.

Care sunt caracteristicile Java

Printre cele mai populare limbaje de programare se afla Java, lansat in anul 1995 de Sun Microsystem, in prezent o filiala a Oracle. Dupa aproape trei decenii, acest limbaj orientat-obiect (OOP), mai simplu decat limbajele profesionale C si C++, continua sa domine aplicatiile software, pentru ca este flexibil, eficient si usor de inteles.
Datorita acestor caracteristici se afla printre cele mai bune limbaje de programare pentru copii, pe care-i insoteste de la ABC-ul informaticii, pana la realizarea unor proiecte complexe, cu cele trei componente: JDK (Java Development Kit), JRE (Java Runtime Environment) si JVM (Java Virtual Machine). La acestea se adauga IDE (Integrated Development Environment), adica mediul de dezvoltare in care este compilat codul, in vederea rularii programului scris in Java.
Marele avantaj al Java este ca poate fi utilizat la realizarea unei game largi de aplicatii software, ce pot sa ruleze pe majoritatea sistemelor de operare, inclusiv Windows, MacOS si Linux. Aceasta caracteristica il recomanda pentru activitatea didactica, asa ca merita sa-ti incurajezi copilul sa-l invete.
Java este folosit pentru cursuri de programare si initierea elevilor in informatica, cand ei au varsta pentru cursuri de programare software. Java sta la baza scrierii de miniaplicatii (applets) care fac parte din pagini web. Acestea faciliteaza interactiunea utilizator-interfata grafica.
O alta caracteristica Java este versatilitatea: programele realizate in acest limbaj pot sa fie utilizate pe servere, desktopuri, smartphone-uri, tablete, carduri sau discuri Blu-ray.

De ce este Java atat de popular printre limbajele de programare

Particularitatile Java care-l plaseaza in topul preferintelor pentru utilizatori de toate varstele sunt urmatoarele:

  •   - Java este un limbaj de programare interpretat si compilat;
  •   - Java este independent de platforma pe care ruleaza;
  •   - Java are caracter multithreading, adica poate sa execute mai multe secvente de cod - simultan ori in time sharing - in functie de caracteristicile dispozitivului pe care ruleaza;
  •   - Java este un limbaj de programare simplu, performant, dinamic si sigur;
  •   - Java este proiectat pentru operare in medii distribuite, asa ca are caracteristici de securitate intrinseci (atat la nivel de limbaj, cat si in sistemul de executie);
  •   - Java este proiectat pe criterii error-freedom, ca sa elimine cat mai multe erori de programare (bug-uri).

programare jocuri

Cum pot sa invete Java copiii si adolescentii

Parintii si indrumatorii scolari au inteles care este importanta informaticii in curricula si de ce sa urmeze copiii cursuri de programare. In prezent dificultatea consta in alegerea celor mai bune cursuri online pentru invatarea Java si a celorlalte notiuni specifice acestui domeniu de viitor.

Iti recomandam, inainte de inscrierea la un curs specializat, participarea copilului la un workshop online de programare, ca sa afle in ce consta acest domeniu, care dintre temele din programa de la Academia Micilor Developeri i se par interesante si atractive.

In functie de varsta si nivel de pregatire, copii si adolescentii cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani pot sa se inscrie la:

Curs de programare Java pentru incepatori - Primii pasi in Java - cursul contine module de invatare pentru programarea orientata obiect, scriere de cod Java, realizarea de proiecte practice sub forma de jocuri sau aplicatii;

Curs de programare Java pentru certificare Java Foundations - dupa absolvirea cursului de incepatori, elevii pot sa continue cu modulele pentru avansati, unde afla despre notiuni precum variabile, decizii si bucle, invata comenzile de baza, sintaxa si mediul de lucru specifice limbajului Java; acesta este un curs de un an, in care elevii sunt pregatiti pentru examenul de certificare de programator junior ;

Curs de coding in engleza - pentru copiii cu varste de peste 9 ani, care vor sa invete programare si totodata sa devina vorbitori de limba engleza aplicata in domeniul informaticii, prin lectii dezvoltate de specialisti IT si pedagogi cu experienta internationala.

Beneficiile Java pentru educatia copiilor si adolescentilor

Caracteristicile Java mentionate anterior (portabilitate, scalabilitate, versatilitate, siguranta, compatibilitate) stau la baza avantajelor pe care acest limbaj de programare le ofera copiilor si adolescentilor.
Sunt multe beneficiile cursurilor online pentru copii, fie ca este vorba despre limbajul de programare Java, CSS sau HTML. Academia Micilor Developeri le ofera un hub de dezvoltare, unde pot sa-si aleaga cele mai bune cursuri de programare software, robotica si gandire algoritmica.
Copiii pot veni insotiti de parinti pentru o prima lectie demostrativa gratuita, in care afla despre ce este vorba la cursurile online de programare (limbaje, coduri, grafica, human computer interaction, robotică, internet și web systems, baze de date s.a.) si aleg modulele potrivite pentru varsta si nivelul lor de pregatire.

Invatarea limbajului de programare Java sta la baza initierii in computer science inca din clasele primare, printr-o metoda inovativa, de cunoastere prin joc. Un mare avantaj la Academia Micilor Developeri il constituie modalitatea de lucru, in grupuri online cu predare live si interactiune digitala intre elevi si profesori.
Astfel, educatia copiilor si adolescentilor este completata cu noi cunostinte si abilitati. Elevii nu mai sunt simpli consumatori de tehnologie, ci devin ei insisi creatori de tehnologie. Incurajeaza-l pe copilul tau sa invete ABC-ul informaticii si sa patrunda tainele programarii software in Java si alte limbaje, sub indrumarea celor mai buni specialisti!

Image

Inscrie-te la lectia demonstrativa

Inscrie-te la workshopul gratuit de programare potrivit varstei tale si vei realiza cat de usor este sa transformi calculatorul, tableta si telefonul in instrumente utile pentru viitorul educational si profesional!
Testimoniale

Ce spun parintii