Cand te pregatesti pentru meseriile viitorului, iti dai intalnire cu domeniul IT, care se regaseste in cele mai multe dintre profesiile la care viseaza copiii si adolescentii de astazi. Printre specializarile de baza in tehnologia informatiei si programare software se afla aceea de Web Developer. Iata ce cuprinde meseria de WebDev si cum poti sa te pregatesti pentru o cariera in domeniu.

ce este java

Cu ce se ocupa un Web Developer

Un Web Developer realizeaza site-uri web, de la conceptie si arhitectura, pana la programare si asamblare de module software. Prin viziunea sa personala, scrie codul pentru aplicatii pe dispozitivele mobile si armonizeaza detaliile de programare, in functie de specificul fiecarui domeniu de internet.Activitatea obisnuita a unui Web Designer cuprinde urmatoarele operatiuni si sarcini:

  •   Design, creare si mententanta de site-uri web si aplicatii software;
  •   Programarea cu ajutorul limbajelor de scripting, al tool-urilor de management si al aplicatiilor creative;
  •   Monitorizarea si actualizarea continutului de tip text, imagine si video de pe website-uri;
  •   Editarea efectiva a paginilor de website, inclusiv optimizari si modificari de webdesign;
  •   Implementarea feedback-ului de la utilizatori, testarea noilor versiuni de website si eliminarea erorilor;
  •   Actualizarea codului pentru indeplinirea standardelor cerute si adaptarea la diverse tipuri de browsere, sisteme de operare si dispozitive mobile.

Specializarile principale in domeniul web developing sunt:

  • Front-End Developer - Front-End reprezinta “partea client”, adica zona din website aflata in interactiune directa cu utilizatorii (meniuri de navigatie, butoane, imagini, grafica 3D culori, partea de responsive);
  • Back-End Developer - Back-End reprezinta “partea server”, adica zona ce nu interactioneaza direct cu utilizatorii (stocare de date si administrare a bazelor de date, scriere de interfete API pentru programarea aplicatiilor s.a.);
  • Full-Stack Developer - are cunostinte din ambele specializari mentionate anterior si se ocupa de planificarea etapelor dezvoltarii software, supervizarea implementarii proiectelor de front-end si back-end, coordonarea si verificarea detaliilor de programare software.

programare jocuri

Cum poti sa devii Web Developer

Academia Micilor Developeri iti ofera posibilitatea sa participi la modulele de Scratch,dezvoltare de aplicatii mobile, robotica, Python si Java, ca sa faci primii pasi catre o cariera de Web Developer.

Invata despre HTML & CSS, ca sa stii cum sa realizezi structura generala a unui website. Completeaza-ti cunostintele cu limbaje de programare de back-end, precum PHP/MySQL.

Perfectioneaza-te in JavaScript Fundamentals, pentru ca este un limbaj de programare utilizat de peste 80% dintre companiile de dezvoltare software. Cu Java vei crea si vei actualiza in mod dinamic toate tipurile de content de pe un website.

Afla detalii despre limbajele de programare baze de date, atat SQL, cat si nonSQL, ca sa te familiarizezi cu notiunile de structuri de date, mod de functionare, optimizari si corelari cu structura generala a website-ului.

Invata Python, ca sa te obisnuiesti cu elementele de baza din programarea software: variabile, bucle, functii, instructiuni, structuri fundamentale de date (de exemplu liste, harti s,a.). Astfel vei sti sa testezi paginile web, sa identifici erori si buguri, sa le elimini rapid, pentru optimizarea site-urilor pe care le administrezi.

Ai la dispozitie activitati online pentru copii si poti sa inveti limbaje de programare pentru copii si adolescenti, ca sa te specializezi in diferite domenii din IT. Poti sa alegi cursuri de programare in limba engleza, ca sa te pregatesti pentru coding profesional, ca un adevarat Web Developer.

Toate modulele de studiu din programa contin informatii utile si notiuni de baza in web developing. La Academia Micilor Developeri poti sa obtii primele tale certificari internationale Java Foundations, pentru un start de succes catre o cariera de Web Developer.

Image

Inscrie-te la lectia demonstrativa

Inscrie-te la workshopul gratuit de programare potrivit varstei tale si vei realiza cat de usor este sa transformi calculatorul, tableta si telefonul in instrumente utile pentru viitorul educational si profesional!
Testimoniale

Ce spun parintii