Minecraft este unul dintre cele mai populare si indragite jocuri video pentru copii, adolescenti si adulti deopotriva. Jocul aduce in prim plan creativitatea playerilor, insa pune la incercare si instinctul de supravietuire al acestora. Cu infinite posibilitati de gameplay, Minecraft este intalnit atat in varianta PC (desktop/ laptop), cat si pe console: xBox, PlayStation si pe smartphone.

ce este java

Afla din articolul prezent ce este Minecraft, de cine a fost creat, cum functioneaza platforma si care sunt toate caracteristicile si avantajele pe care le ofera acest joc, astfel incat playeri din toate colturile lumii petrec ore indelungate supravietuind si creand in lumea Minecraft, fie single player sau online.

Ce este Minecraft?

Minecraft este un joc video de tip sandbox, adica un blockchain play-to-earn, in care jucatorii construiesc diferite „blueprints”/ schițe cu complexitati si dimensiuni diferite: de la o simpla incapere cu usa, pana la creatii 1:1 cu cele reale sau din anumite seriale, filme si jocuri, precum: Novigrad - oras din The Witcher 3: Wild Hunt, Minecraft Middle-earth - din Lord of the Rings, Piramida din Giza, Lumea Harry Potter etc.

Minecraft este relativ usor si placut de jucat, fiind o activitate educationala si distractiva pentru copii, tineri si adulti. Vei invata lumea prin explorarea acesteia. Cu cat strangi mai multe si diverse resurse, cu atat poti construi o varietate de unelte, arme, armuri, case si chiar mobilier pentru acestea. Creeaza si denumeste lumea ta intocmai asa cum vrei, apoi incepe sa o descoperi.

La inceput vei putea strange lemn sau pamant, insa va trebui sa faci un tarnacop pentru a extrage piatra. Pe tiparul acesta vei construi si celelalte elemente. Pe parcursul jocului vei intalni diferite personaje ostile: paianjeni, zombi, Enderman, dar si animale pe care le poti dresa si sateni „Villager” - cu care vei putea face comert.

programare jocuri

Cine a creat Minecraft?

Minecraft a fost dezvoltat initial de Markus Akexej Persson, cunoscut si sub denumirile de Notch, xNotch sau Krusher. Ulterior, jocul a continuat sa fie dezvoltat si imbunatatit prin compania suedeza Mojang - firma condusa intocmai de Markus P. Jocul a aparut in 2007 si lansat publicului in 2009, potrivit doar pentru PC, iar in 2011 au fost create si versiuni ale jocului ce pot fi in prezent jucate pe smartphone, console si Windows 10 (din 2015).

Platformele Minecraft si modul in care s-a dezvoltat jocul

Minecraft Java

Minecraft a fost scris initial in limbajul de programare Java, acesta ocupand locul 1 in topul celor mai utilizate limbaje. Daca adolescentul tau vrea sa afle mai multe despre Java si lumea Minecraft, cum poate crea propiile jocuri si cum isi poate dezvolta abilitatile educationale si profesionale, atunci alege cursul de programare Java cu Minecraft. Revenind, jocul Minecraft Java putea fi descarcat initial doar de pe browserul oficial. Jocul functiona doar pe PC, pe cand urmatoarea versiune: Bedrock, face posibila rularea programului pe smartphones si console.

Minecraft Bedrock

Mentionat anterior, versiunea Minecraft Bedrock poate fi utilizata atat pe telefoanele mobile, dar si pe console, creand astfel un „multi-platform game”: adeptii PC pot juca alaturi de prietenii lor care prefera consolele, de exemplu. Acestia pot comunica intre ei, isi pot sincroniza progresul intre platforme, dar si alte beneficii pe care nu trebuie sa le ratezi. Cu toate acestea, exista anumite diferente intre Minecraft Java si Minecraft Bedrock, anume:

  • Modul in care este generata lumea poate sa difere;
  • Unele comenzi Java nu sunt disponibile in Bedrock sau se comporta diferit;
  • Modurile si „skin-urile” difera;
  • Modurile „Spectator” si „Hardcore” nu sunt disponibile in varianta Bedrock;
  • Modul in care controlezi jocul in multiplayer este diferit la Bedrock fata de versiunea Java

Invata cu Minecraft

Exista versiuni ale jocului create special pentru educatia copiilor. Modul este disponibil atat pe Windows, dar si pe console si smartphone, fiind lansat in 2018. Versiunea poate fi intalnita in scoli, dar si la cursuri de specializare, oferind celor interesati indrumarea potrivita.
Astfel, Minecraft este un joc complex ce pune la incercare creativitatea, aptitudinile si toata atentia persoanelor de toate varstele, fiind de altfel un joc perfect pentru dezvoltarea educationala a adolescentilor si nu numai. Cel mic este pasionat de lumea virtuala, de codurile din spatele imaginilor de care se bucura utilizatorii? Atunci inscrie-l la cursul de programare Minecraft, distractiv si instructiv.

programare jocuri
Minecraft in Virtual Reality

Minecraft putea fi jucat initial pe Oculus Rift si Gear VR, iar in 2020 a aparut public editia PlayStation VR a jocului. Deoarece experienta VR poate fi uneori obositoare, mai ales pentru cei la inceput de drum, developerii au creat un concept in-game, denumit „Minecraft Living room” in care jucatorul sta intr-o incapere construita dupa modelul celei regasite in joc. Playerul poate continua actiunea, pastrandu-ti ochelarii VR si uitandu-te la un ecran din fata sa, revenind ulterior in „first person”/ modul VR apasand un singur buton.

Minecraft este un joc sandbox pe care persoanele de toate varstele il pot juca si indragi. Daca la inceput este mai dificil deoarece playerul trebuie sa retina obiectele de care are nevoie pentru a crea armura, topor, tarnacop, sabii, cuburi de lemn etc, dupa ce vei intelege mecanica jocului, iti va fi dificil sa te desparti de acesta!

Daca copilul tau vrea sa afle mai multe despre lumea jocurilor si chiar sa invete s aprogrameze noi aventuri, personaje sau povesti virtuale, atunci nu ezita sa contactezi Academia Micilor Developeri pentru toate detaliile, cursurile si programa de care are nevoie!

Image

Inscrie-te la lectia demonstrativa

Inscrie-te la workshopul gratuit de programare potrivit varstei tale si vei realiza cat de usor este sa transformi calculatorul, tableta si telefonul in instrumente utile pentru viitorul educational si profesional!
Testimoniale

Ce spun parintii