Lumea noastra de azi este intr-o continua evolutie. Abilitatile tehnice si intelegerea aparaturii, precum si a sistemelor tehnice ne usureaza viata in aproape orice domeniu de activitate. Cursurile de informatica pentru copii ii introduc in lumea tehnologiei si au multe beneficii, le ofera abilitati esentiale si pentru viata personala, nu doar pentru cea profesionala. Exista optiuni fantastice de cursuri de informatica pentru copii, la toate nivelurile de pregatire.

cursuri informatica pentru copii

Dezvoltare academica, crestere profesionala accelerata, oportunitate sporita de comunicare, constientizarea diversitatii si a altor culturi si stiluri de viata, cresterea stimei si increderii de sine, gandirea critica, imbunatatirea abilitatilor de rezolvare a problemelor sunt doar cateva din beneficiile pe care le oferim la cursurile noastre de informatica pentru elevi. Programarea calculatoarelor sta la baza intelegerii despre cum si de ce functioneaza tehnologia. Potrivit campaniei Year of code, aproape 60% dintre oameni cred ca programarea este o abilitate importanta pentru piata muncii de astazi si aproape 50% dintre oameni ar dori sa invete programarea unui computer.

Copiii nostri nu au cunoscut niciodata o lume fara dispozitive digitale in ea. Este logic ca nevoia lor de a invata sa creeze si sa manevreze tehnologia sa fie la acelasi nivel cu alte materii obligatorii precum engleza, matematica si gramatica. De altfel, invatarea programarii unui computer poate fi o activitate extrem de plina de satisfactii si placuta.

„A invata programare iti largeste mintea, creeaza un mod de a gandi despre lucruri, care cred ca este util in toate domeniile.” spune Bill Gates. Exista multe motive fantastice pentru a indruma copiii sa invete programarea computerelor. Iata mai jos cateva motive, de ce trebuie sa studiezi cursuri de informatica pentru copii:

Cursurile de informatica pentru copii dezvolta logica, gandirea critica. Programarea computerelor implica utilizarea preponderenta a partii mai rationale (stanga) a creierului, care este folosita pentru gandirea liniara, secventierea si aplicarea logicii in majoritatea situatiilor. Copiii insa folosesc predominant partea dreapta a creierului pentru a rezolva probleme prin imaginatie, vizualizare si intuitie. Prin urmare, programarea ii invata si ii inspira pe copii sa vada lumea diferit, sa rezolve problemele intr-un mod metodic, aplicabil in aproape orice situatie sociala, familiala, scolara.

cursuri informatica pentru copii online

Cursurile de informatica pentru copii exploreaza si incurajeaza creativitatea. Desi este un domeniu tehnic, programarea computerului necesita multa creativitate si este, nu in ultimul rand, foarte distractiv. Intrebati orice elev daca si-ar dori sa stie sa dezvolte aplicatii, jocuri video, site-uri web, daca ar vrea sa invete sa controleze prin programare un robot. Cred ca majoritatea covarsitoare ar raspunde cu un DAAAAAAA entuziasmat. La Academia Micilor Developeri transformam copiii din consumatori de tehnologie in creatori de tehnologie. Programarea are intotdeauna un inceput stabilit, un mijloc progresiv si un sfarsit definitiv, la fel ca a spune o poveste. Are propria sa limba in care fiecare litera din alfabet are o formula speciala. Se stie ca acest proces de gandire ii ajuta si pe copii in alte aspecte ale invatarii, cum ar fi scrierea creativa si comunicarea orala.

Cursurile timpurii de informatica pentru copii ofera oportunitati de cariera timpurii. Majoritatea joburilor conditioneaza angajarea intr-o companie de cat de familiarizat este candidatul cu lucrul cu calculatorul, fie ca este vorba de utilizarea unei case de marcat sau pentru a crea o prezentare de vanzari intr-un job in corporatie. Specialistii in programare sunt profesionisti bine platiti, care devin din ce in ce mai cautati pe masura ce lumea continua sa evolueze pe baza unui viitor digital. Dar concurenta pe piata muncii este mare si, pentru a iesi in evidenta din multime, copilul tau trebuie sa posede abilitati peste cele ale colegilor sai. Locurile de munca in computere cresc constant si, in loc sa fie doar cool, programarea devine acum un set de abilitati vitale.

cursuri informatica pentru copii online

Cursurile de informatica pentru copii sunt primul pas catre robotii care vor conduce lumea. Astazi, lumea se schimba mai repede decat putem tine noi pasul. Site-urile web, aplicatiile si alte instrumente tehnice sunt construite pentru a ne simplifica viata si pentru a indeplini cele mai banale sarcini. De la aprinderea luminilor pana la a raspunde la usa si chiar la condusul unei masini, comunicam zilnic cu inteligenta tehnologica. Aceasta se bazeaza pe cod pentru a functiona si, prin urmare, pentru a pregati copiii pentru un viitor automatizat este important sa inteleaga elementele de baza ale programarii. Robotica este viitorul. Exista acum diverse platforme disponibile pentru a parcurge primii pasi in fabricarea robotilor, de la design, mecanica, electronica si programare. Copiii deprind abilitati importante in timp ce isi construiesc proprii roboti si exploreaza posibilitatile tehnologiei moderne. Invatarea despre roboti presupune si notiuni de fizica, informatica si matematica, totul intr-un mediu stimulant.

Cursurile de informatica pentru copii ajuta la construirea increderii de sine. Cei mai multi dintre noi nu stim mai nimic despre cum functioneaza laptopurile, smartphone-urile sau jocurile video pe care le folosim zilnic ore intregi. Pentru cei mai multi, in cazul in care ceva nu functioneaza, cea mai avansata solutie este sa oprim device-ul si sa il pornim din nou. Dar oferindu-le copiilor nostri sansa de a fi educati in computere si tehnologie, le dam abilitati de super eroi si increderea ca pot face lucruri pe care cei mai multi le considera magice. Invatarea elementelor de baza ale programarii poate schimba fundamental modul in care copiii interactioneaza cu tehnologia. Programarea le da puterea speciala nu doar sa consume media si tehnologia digitala, ci si sa le creeze.

De la ce varsta se recomanda inceperea cursurilor de informatica pentru copii

Haideti sa fim clari. Copiii nostri sunt cunoscatori nativi de tehnologie. Singura diferenta intre un copil care stie sa programeze si sa creeze tehnologie si unul care nu stie este calitatea timpului petrecut in fata ecranului. Cantitatea, adica timpul petrecut in fata ecranului, este cel mai probabil aceeasi pentru ambele categorii. Copiii nostri sunt cunoscatori de computere, jocuri video, smartphone-uri, tablete si alte electronice probabil de la o varsta frageda. Unii chiar arata un interes foarte clar pentru programare si pentru a-si crea propriile jocuri.

Incepand cu varsta de 7 ani orice copil poate sa deprinda notiuni si practici de programare, elemente de baza prin jocuri si animatii prietenoase. De altfel, programarea pentru copii a castigat rapid popularitate in ultimii ani deoarece tehnologia face din ce in ce mai mult parte din viata de zi cu zi. Copiii care invata sa scrie cod de mici vor avea optiuni sociale, profesionale diverse si oportunitati de succes. De aceea va asteptam sa va inscrieti la o lectie demo, unde ne vom juca impreuna si va vom raspunde la absolut toate intrebarile.

Image

Inscrie-te la lectia demonstrativa

Inscrie-te la workshopul gratuit de programare potrivit varstei tale si vei realiza cat de usor este sa transformi calculatorul, tableta si telefonul in instrumente utile pentru viitorul educational si profesional!
Testimoniale

Ce spun parintii