În fiecare vară, Academia Micilor Developeri se transformă într-un laborator viu de inovație și creativitate. Ne bucurăm să vă anunțăm că Școala noastră de Vară 2023 își deschide larg ușile în perioada 19 Iunie – 3 Septembrie, oferind un program de învățare cuprinzător, distractiv și interactiv, care combină tehnologia cu joaca, și creșterea cu explorarea. Această aventură educativă și creativă reprezintă o ocazie unică pentru copii și adolescenți să își dezvolte abilitățile tehnologice și de programare, într-un mediu prietenos și stimulant.

programare jocuri

Anul acesta, am pregătit o serie de cursuri noi și fascinante, care le vor permite tinerilor să exploreze diferite aspecte ale lumii tehnologice. Vom oferi cursuri dedicate utilizării GODOT, Unity și Blender, unele dintre cele mai populare și eficiente motoare și softuri de dezvoltare a jocurilor și de modelare 3D, dar și cursuri de Robotică.

Cursuri noi, Oportunități Noi

GODOT, cunoscut pentru flexibilitatea și accesibilitatea sa, este un instrument ideal pentru tinerii care își doresc să creeze propriile jocuri video. Unity, pe de altă parte, este o platformă puternică care îi va permite copilului tău să își transforme imaginația în realitate, prin dezvoltarea unor jocuri 3D interactive. Iar Blender, cu capacitățile sale vaste de modelare 3D, animație, randare, post-producție și creare de efecte speciale, le va oferi tinerilor o introducere în lumea designului 3D.

Elevii noștri vor avea ocazia să se familiarizeze cu aceste instrumente, să învețe cum să creeze și să editeze modele 3D, să dezvolte jocuri video și să creeze animații impresionante.

Aceste cursuri nu sunt doar despre învățarea unei noi abilități - ele reprezintă o fereastră către o lume a posibilităților. Cu aceste instrumente la dispoziție, elevii noștri pot deveni dezvoltatori de jocuri, animatori, sau designeri 3D. Mai mult decât atât, îi pregătim pe copii pentru un viitor digital, le oferim abilitățile necesare pentru a se integra într-o lume în continuă schimbare.

Robotică: Învățare prin Interacțiune

Una dintre cele mai promițătoare abordări este introducerea cursurilor de robotică în cadrul programei din centrele noastre (Nerva Traian și Drumul Taberei).

Cursurile noastre de robotică sunt concepute pentru a stimula curiozitatea și a încuraja explorarea. La Academia Micilor Developeri, credem că cea mai bună învățare are loc prin interacțiune și experiență directă. Prin construirea și programarea propriilor roboți, elevii învață principiile de bază ale roboticii, dezvoltă abilități de rezolvare a problemelor și înțeleg mai bine cum funcționează tehnologia în jurul lor.

LEGO SPIKE este unul dintre cele mai populare și eficiente kit-uri disponibile pentru a încuraja învățarea și creativitatea în acest domeniu. Acest kit de robotică este conceput special pentru a-i ajuta pe elevi să învețe noțiuni de robotică, programare și inginerie într-un mod distractiv și interactiv. Acest kit include o varietate de piese LEGO, senzori, motoare și o unitate de control care poate fi programată cu ajutorul unui software special.

programare jocuri

Utilizarea LEGO SPIKE în cursurile noastre de robotică nu se limitează doar la învățarea conceptelor tehnice. Acesta îi ajută pe copii să dezvolte o serie de abilități transferabile care sunt valoroase în multe alte domenii. De exemplu, rezolvarea de probleme, gândirea critică, creativitatea, comunicarea și colaborarea sunt competențe esențiale pe care copiii le dobândesc în timpul activităților cu LEGO SPIKE. Aceste abilități îi pregătesc pentru viitoarele provocări academice și profesionale, oferindu-le o bază solidă pentru dezvoltarea lor pe termen lung.

La Academia Micilor Developeri, credem că tehnologia este viitorul și că tinerii sunt cei care vor construi acest viitor. De aceea, ne străduim să le oferim oportunități de învățare care să îi inspire, să îi motiveze și să îi încurajeze să devină următorii mari inovatori.

Pe lângă LEGO SPIKE, la cursurile de robotică copii pot învăța și cu ajutorul roboților mBot. Roboții mBot sunt concepuți pentru a putea fi asamblați și dezasamblați ușor de către copii. Setul mBot vine cu componente modulare, cum ar fi șasiul, roțile și senzorii, care pot fi conectate rapid și simplu. Această abordare interactivă și hands-on îi încurajează pe copii să înțeleagă structura și funcționarea roboților, dezvoltându-și abilitățile inginerești și de construcție.Pe lângă LEGO SPIKE, la cursurile de robotică copii pot învăța și cu ajutorul roboților mBot. Roboții mBot sunt concepuți pentru a putea fi asamblați și dezasamblați ușor de către copii. Setul mBot vine cu componente modulare, cum ar fi șasiul, roțile și senzorii, care pot fi conectate rapid și simplu. Această abordare interactivă și hands-on îi încurajează pe copii să înțeleagă structura și funcționarea roboților, dezvoltându-și abilitățile inginerești și de construcție.

Interfața de programare a roboților mBot, numită mBlock, utilizează un limbaj de programare bazat pe Scratch. Acest limbaj de programare grafic face procesul de programare accesibil și ușor de înțeles chiar și pentru copiii care nu au experiență anterioară în programare. Prin simpla tragere și plasare a blocurilor de cod, copiii pot programa roboții mBot să execute diverse acțiuni, cum ar fi deplasarea, evitarea obstacolelor sau urmarea unei linii.

Roboții mBot integrează multiple domenii STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) într-un mod captivant și practic. Copiii nu doar că învață principii de robotică și programare, ci și dezvoltă abilități matematice prin măsurarea și calcularea distanțelor, abilități științifice prin experimente și observații, precum și abilități de rezolvare a problemelor și de analiză prin identificarea și depășirea obstacolelor.

Pentru a dezvolta gândire algoritmică a copiilor, aceștia pot învăța programare și cu ajutorul roboților BEE-Bot și ROBOTIS mini.

programare jocuri

Setul de roboți BEE-Bot oferă copiilor o modalitate interactivă de a învăța și de a explora principiile de bază ale programării.Aceștia sunt proiectați special pentru a fi utilizați în cadrul activităților de învățare a programării, fiind ușor de manipulat și intuitivi pentru copii. Cu ajutorul lor, copiii pot să-și dezvolte abilitățile cognitive și logice prin planificarea și crearea unor trasee pe care robotul să le parcurgă.

În cadrul cursurilor de robotică de la Academia Micilor Dezvoltatori, copiii învață să programeze acești roboți folosind butoanele de direcție de pe spatele acestora. Ei trebuie să stabilească o succesiune de comenzi pentru a ghida robotul pe traseul dorit. Acest proces de gândire secvențială și algoritmizare dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor și creativitatea la copii.De asemenea, roboții Bee-Bot îi ajută pe copii să înțeleagă concepte precum coordonatele, mișcarea în spațiu și relația de cauză-efect. Ei pot programa roboții să parcurgă un traseu specific și să îi observe pe măsură ce aceștia îl parcurg. Această experiență hands-on și vizuală îi ajută pe copii să asocieze acțiunile lor de programare cu rezultatele obținute.

Suntem dedicați inițierii copiilor în lumea captivantă a roboticii, astfel am introdus un nou instrument deosebit de captivant în curriculumul nostru: ROBOTIS MINI.

programare jocuri

ROBOTIS MINI este un robot conceput pentru a fi programat și controlat de către copii. Cu ajutorul componentelor sale, precum servomotoarele și senzorii, copiii pot explora diverse aspecte ale roboticii și pot înțelege cum se poate crea un robot care să se miște și să interacționeze cu mediul înconjurător.

Folosind un software specializat, la copiii pot crea și personaliza mișcările robotului, precum și să dezvolte comportamente complexe pentru acesta.

Un aspect captivant al ROBOTIS MINI este abilitatea sa de a interacționa cu mediul înconjurător și cu alte obiecte. Prin intermediul senzorilor și a programării, copiii pot învăța cum să facă robotul să evite obstacole, să detecteze și să răspundă la stimuli sau să execute acțiuni complexe în funcție de comenzi predefinite.

Utilizarea ROBOTIS MINI în cadrul cursurilor noastre de robotică oferă copiilor oportunitatea de a explora și înțelege concepte avansate de robotică și programare.

Invitație la Aventură

La Academia Micilor Developeri, credem că fiecare copil are potențialul de a deveni un creator de schimbare. Prin cursurile noastre intensive din Școala de Vară, ne angajăm să oferim o platformă unde tinerii pot explora, învăța și se dezvolta.

Pe lângă achiziționarea de noi abilități tehnice, Scoala noastră de Vara pune accent pe dezvoltarea personală și socială a elevilor. Încurajăm munca în echipă, cultivăm empatia și învățăm despre importanța responsabilității și a respectului reciproc. Toate aceste valori sunt integrate în mod organic în fiecare lecție, fie că este vorba de crearea unui joc video sau de construirea unui robot.

O Comunitate în Creștere

Vă încurajăm să vă alăturați comunității noastre în creștere, un loc unde fiecare elev este recunoscut și apreciat pentru unicitatea sa. La Academia Micilor Developeri, ne străduim să creăm un mediu de învățare care să fie atât provocator, cât și încurajator, unde erorile sunt văzute ca oportunități de învățare și unde fiecare succes este sărbătorit.

Înscrieri Deschise

Înscrierile pentru Școala de Vară 2023 sunt acum deschise. Locurile sunt limitate, așa că vă încurajăm să vă asigurați locul cât mai curând posibil. Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm la Academia Micilor Developeri și să facem parte din călătoria voastră de învățare.

Fie că este vorba de a descoperi pasiunea pentru dezvoltarea de jocuri, de a înțelege tainele designului 3D sau de a explora lumea fascinantă a roboticii, suntem convinși că fiecare elev va găsi ceva care să îi stârnească interesul și să îi stimuleze creativitatea.

Alătură-te nouă în această vară pentru a descoperi lumea creativă a tehnologiei și programării. Înscrie-te acum la Școala de Vară a Academiei Micilor Developeri și dă startul aventurii în lumea tehnologiei!

Image

Inscrie-te la lectia demonstrativa

Inscrie-te la workshopul gratuit de programare potrivit varstei tale si vei realiza cat de usor este sa transformi calculatorul, tableta si telefonul in instrumente utile pentru viitorul educational si profesional!
Testimoniale

Ce spun parintii