Pentru a ne asigura ca florile noastre nu vor suferi de seceta, am construit in 10 minute si cu o investitie de numai 50 de lei o instalatie care aduce apa florilor insetate.

Umiditatea din pamantul florilor este masurata cu un senzor si in caz de nevoie porneste o mini pompa care aduce apa acolo unde este nevoie de ea.

Piesele se gasesc la magazinele online si montajul este foarte usor de realizat. Nu este nevoie de lipituri calde, toate conexiunile necesare montajului le vom realiza cu fire de conexiune de tip mama-mama.

Senzorul de umiditate este alimentat din montaj si valoarea masurata va fii citita pe pinul analogic A0.
Modulul releului este declansat prin pinul digital 13.
Mini pompa submersibila este alimentata dintr-o sursa exterioara si este pornita prin declansarea releului comandat prin pinul 13.

Programul este foarte simplu, in bucla loop cand umiditatea in sol scade sub 50% este comandata pornirea pompei de apa prin activarea comenzii releului prin pinului 13.

Image

Inscrie-te la lectia demonstrativa

Inscrie-te la workshopul gratuit de programare potrivit varstei tale si vei realiza cat de usor este sa transformi calculatorul, tableta si telefonul in instrumente utile pentru viitorul educational si profesional!
Testimoniale

Ce spun parintii