Aplicatiile pentru telefon fac deja parte din viata noastra. Fie ca este vorba de jocuri, vreme, stiri, fitness, religie, fashion, citit sau desenat, printre altele, poti gasi macar cate o aplicatie pentru fiecare domeniu ce te intereseaza. Iar crearea unui astfel de produs nu este atat de grea pe cat te-ai astepta!

Afla din acest articol pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a-ti crea propria aplicatie pentru telefonul mobil!

programare jocuri

Ideea pentru aplicatie

Daca deja te-ai hotarat asupra temei pe care vrei sa o aiba aplicatia, poti sa treci la pasul urmator si in curand te vei inscrie la un curs de programare aplicatii pentru mobil. In schimb, daca inca analizezi situatia, incearca sa aplici una dintre aceste tehnici.

Pe Apple Store si Google Pay exista deja peste 4 milioane de aplicatii. Majoritatea prezinta noi variatii sau diferite combinatii ale unor idei deja existente. Tine cont de acest lucru pentru a lua cat mai multe optiuni in considerare si incearca sa implementezi o idee similara.

Gandeste-te la cateva aplicatii pe care le folosesti des. Ai putea sa iei conceptul de baza si sa-l imbunatatesti si diferentiezi suficient de mult de produsul original? Inclusiv un curs gratuit de progamare pentru copii iti poate da idei noi. Incearca sa te gandesti la produsele de care ai tu nevoie si pliaza ideea pentru a crea ceva nou.

Fa cercetare de piata

Daca diferite variante ale aplicatiei pe care vrei sa o programezi exista deja, nu trebuie sa renunti la idee. Mereu poti aduce imbunatatiri asupra unor idei. De fapt, poti sa vezi asta ca fiind un lucru bun, deoarece iti confirma faptul ca ideea ta este viabila si exista cerere pentru ea.

Important este sa descoperi cat de bine este deservita piata de aceste aplicatii. In unele cazuri, este posibil ca aplicatia sa aiba nevoie de update-uri ce nu au fost facute de autor.

Poti afla mai multe despre acest aspect verificand rating-ul obtinut de fiecare aplicatie ce s-ar afla in competitie cu tine, precum si recenziile utilizatorilor. De asemenea, iti poti forma o idee asupra schemei de monetizare, numarul de descarcari etc. Multi adolescenti au reusit sa-si creeze propria aplicatie online, deci, poti si tu!

Noteaza trasaturile pe care vrei sa le aiba aplicatia

Partea aceasta chiar este distractiva, deoarece poti sa-i dai frau liber imaginatiei. Folosind ideea ta pentru o aplicatie, imagineaza-ti cum ar arata versiunea perfecta a acesteia, fiind creata de tine, ca programator.

Ceea ce iti notezi va evolua in timp, pe baza mai multor factori, de la capacitatea de a implementa anumite trasaturi, pana la feedback-ul pe care il primesti de la utilizatori. In aceasta parte poti sa te gandesti si cum poti monetiza aplicatia.

Creeaza o macheta de design

Acum poti sa te gandesti la design-ul aplicatiei si cum il vei face sa fie intuititiv si user-friendly. Ce vede utilizatorul atunci cand foloseste produsul?

Poti sa separi functionalitatea aplicatiei in ecrane diferite? De cate sectiuni ai nevoie pentru ca toata informatia sa apara pe ecran? Vei folosi o bara pentru meniu in partea de jos a ecranului sau pe o laterala? Poti sa te inspiri de la alte aplicatii deja disponibile pe piata sau pe care le folosesti tu, ca adolescent.

Evident, se recomanda sa creezi un tip de navigare care este natural si intuitiv. Daca trebuie sa petreci mult timp pentru a accesa un lucru, acest lucru reprezinta o problema.

Designul grafic al aplicatiei

Acum este timpul sa-ti aduci aplicatia la viata, vizual, prin schitarea aspectului pe care il va avea. Interfata de utilizator si experienta sa sunt influentate in mod direct de lucrurile pe care le decizi in acest pas.

Printre optiunile pe care le ai la dispozitie in acest caz se numara colaborarea unui designer profesionist, cautarea unui partener cu experienta in domeniu sau sa inveti cum sa-ti creezi singur designul aplicatiei.

Dupa ce ai terminat cu partea de design a aplicatiei, poti sa treci la urmatorul pas: crearea in sine a aplicatiei.

Construirea aplicatiei

Acesta este pasul in care aplicatia ta prinde viata. Ca in cazul anterior, ai la dispozitie cateva optiuni:

  • Invata sa codezi si construiesti aplicatia. Acest lucru iti permite sa inveti un skill mult apreciat si cautat in ziua de azi si poate reprezenta primul pas in cariera ta de developer. Poti urma cursuri pentru a te ajuta.
  • Lucreaza cu o companie de app development.
  • Colaboreaza cu un partener.
  • Foloseste un app builder.

Dupa ce aplicatia a fost construita, ai finalizat si ultimul pas principal. Acum trebuie sa o testezi, pentru a vedea daca descoperi erori sau buguri, adica orice ar putea face aplicatia sa nu functioneze asa cum trebuie.

Evident, este recomandat sa rezolvi cat mai multe buguri inainte de lansare, deoarece prima impresie pe care o lasi unui utilizator este foarte importanta.

Urmareste acesti pasi, daca vrei sa-ti creezi propria aplicatie pentru telefon si vei descoperi ca acest lucru este mai usor de realizat decat anticipai. Succes!

Image

Inscrie-te la lectia demonstrativa

Inscrie-te la workshopul gratuit de programare potrivit varstei tale si vei realiza cat de usor este sa transformi calculatorul, tableta si telefonul in instrumente utile pentru viitorul educational si profesional!
Testimoniale

Ce spun parintii