Felicitare muzicala de Halloween, atelier Scratch

In acest atelier online si interactiv, vom face propria noastra felicitare virtuala pe care o putem oferi prietenilor si familiei cu ocazia celebrarii sarbatorii Halloween.

Lucram cu elemente si concepte importante in programare: conditii, bucle, gandire algoritmica complexa.

Proiectul de Halloween

Cu totii iubim sarbatorile precum Halloween si toate activitatile care vin cu acesta. Anul acesta putem confectiona impreuna o felicitare virtuala de Halloween pe care o putem oferi persoanelor dragi.

Vom avea personaje precum dovleci sculptati, lilieci si scheleti animate pe una dintre cele mai ascultate melodii de Halloween, in timp ce pe ecran apare o urare pe care o putem personaliza dupa bunul plac.

Vom programa impreuna jocul, astfel incat:

 • Vom programa liliecii sa se deplaseze dupa coordonate alese de catre noi pentru un efect vizual placut;
 • Vom programa scheletul sa se deplaseze pe ecran pe coordonata x;
 • Vom programa literele din urarea de pe ecran cu diverse efecte pe care ulterior le putem folosi la orice personaj adaugat in joc;
 • Vom introduce in joc o melodie specifica sarbatorii Halloween;
 • Vom lucra la grafica decorului.

Ce invatam?

 • Animatia – constituie o iluzie optica a miscarii, creata prin derularea unor imagini suprapuse intr-un interval de timp;
 • Miscarea - deplasarea unui personaj de la un punct la altul;
 • Bucla infinita – structura repetitiva;
 • Conditii;
 • Coordonate de miscare;
 • Elemente de grafica si editare imagini.

Cum se desfasoara atelierul?

Rezervarea locului se efectueaza in urma achitarii acestuia. Cu minim o zi inainte de inceperea atelierului online, veti primi datele de acces la clasa online, pe mailul cu care v-ati inregistrat.
Suma achitata este returnabila in cazul in care va retrageti de la curs cu minim 24 de ore inainte de inceperea acestuia si anuntati acest lucru la adresa cursuri@miciideveloperi.ro. Ulterior, sumele achitate in avans sunt nereturnabile.
Programele cu care lucram sunt open source si instalarea lor nu va necesita plati suplimentare din partea dumneavoastra.
Veti avea nevoie de calculator cu audio si video functional si de conexiune stabila la internet.
Acest curs se preda interactiv, folosind platforma Zoom pentru a facilita interactiunea dintre profesor si cursanti si platforma Scratch pentru dezvoltarea proiectelor.

Adina Bugheanu

Suntem extrem de fericiți că cei doi copii s-au alaturat comunității "Academiei Micilor Developeri" de peste 4 ani. Felicitări pentru echipa dinamică și primitoare, în care fiecare membru contează și este susținut. În acestă perioadă în care stăm acasă, pentru cei mici și cei mari, deopotrivă, continuarea studiilor în mediul virtual este cea mai bună alegere. Invit pe toți cei interesați să se alăture cu încredere acestei comunități și cu siguranță vor fi foarte mulțumiți.
Felicitări!
Sunteti minunați!

Cristina Velea

Multumim Academiei Micilor Developeri pentru initiativa de a le oferi copiilor cursuri de programare online. A fost o experienta placuta si foarte utila pentru ei, mai ales in perioada de distantare sociala... Asteptam cu interes noile cursuri!

Emilia Baculescu

Suntem de patru ani împreuna, și nu regret alegerea făcută! V-am descoperit pe internet căutând un curs pentru băiatul meu pasionat de calculatoare. A trecut prin toate cursurile pe care le-ati oferit: Scratch, Curs de grafica, Ap. mobile, Robotică, Python, HTML, Java Foundation iar acum Java Acceleration. A progresat mult și chiar l-ați întrumat spre o meserie la care deja visează: Programator.
Mulțumim!
PRET
 • Pentru varstele 9-13 ani
 • Data: sambata, 30 octombrie 2021, ora 13:00
 • 1 sedinta de 90 minute
 • Lectiile se desfasoara online, live&interactiv