Curs Minecraft de programare pentru copii

Programare cu Minecraft este un curs dedicat copiilor și adolescenților care vor să învețe cum a fost creat jocul Minecraft și să înțeleagă logica de programare a platformei.

Cursul este potrivit pentru copiii și tinerii care vor să facă trecerea de la programarea vizuală cu blocuri de comanda la programarea în linie de cod. Acest curs este important pentru înțelegerea conceptelor din programarea orientată obiect.

Cursanții vor învăța cum să introducă în joc propriile creații și vor înțelege ce înseamnă dezvoltarea unui joc complex și popular.

În acest curs, vom folosi diferite programe pentru a crea spațiul de lucru, vom crea modele 3D, texturi grafice pentru acele modele și le vom implementa în joc folosind programare vizuală și programare în linie de cod.

Exemple de proiecte pe care le vom implementa la curs:

 • Energy Gun: vom crea un pistol care va folosi energie ca si muniție. Glonțul de energie va fi programat pentru a lăsa particule vizibile in urma lui si va exploda suprafața lovită.
 • Modele 3D: vom învăța despre procesul prin care este creata reprezentarea geometrica a unui obiect in 3 dimensiuni.
 • Helping Robot: vom crea si programa un robot virtual cu mai multe funcții, care ne va ajuta in jocul Minecraft.

Ce învățăm?

 • Tehnici populare pentru dezvoltarea jocurilor
 • Modelarea obiectelor 3D
 • Utilizarea librăriilor oferite de dezvoltatorii de jocuri
 • Crearea și modificarea unor texturi pentru obiecte
 • Principii de bază ale programării orientate obiect

Cum se desfășoară cursurile?

Acest curs se poate urma Online sau în sălile de clasa din centrele București Drumul Taberei sau București Nerva Traian.

Cursul se regăsește în programa Academiei Micilor Developeri ca și nivel intermediar de dificultate, prin urmare, în cazul în care copilul dumneavoastră nu a mai urmat cursuri de programare, vă invităm în prealabil la cursurile de începători sau la o lecție demo gratuită.

În urma completării formularului de înscriere la curs, veți fi înscris/ă automat, conform datelor alese în formularul de înregistrare.

În cazul în care optați pentru cursurile online, cu minim o zi înainte de începerea cursului veți primi, pe emailul cu care v-ați înregistrat, datele de acces la clasa online.

Cerințe tehnice minime pentru calculatoarele si laptopurile utilizate pentru curs: 2.5 GHz /Placa video integrata, Intel HD Graphics seria 4000 sau AMD Radeon seria R5 / Placa video dedicata, Nvidia GeForce seria 400 / AMD Radeon HD seria 7000 , Memorie RAM 4 GB.

Programele cu care lucrăm sunt open source și instalarea lor nu va necesita plăți suplimentare din partea dumneavoastră.

Veți avea nevoie de calculator cu audio și video funcțional și de conexiune stabilă la internet sau, în cazul în care optați pentru cursuri cu prezență fizică, copiii pot lucra pe calculatoarele din centrele Academiei Micilor Developeri.

Pentru grupele online, folosim platforma Zoom pentru a facilita interacțiunea dintre profesor și cursanți.

Adina Bugheanu

Suntem extrem de fericiți că cei doi copii s-au alaturat comunității "Academiei Micilor Developeri" de peste 4 ani. Felicitări pentru echipa dinamică și primitoare, în care fiecare membru contează și este susținut. În acestă perioadă în care stăm acasă, pentru cei mici și cei mari, deopotrivă, continuarea studiilor în mediul virtual este cea mai bună alegere. Invit pe toți cei interesați să se alăture cu încredere acestei comunități și cu siguranță vor fi foarte mulțumiți.
Felicitări!
Sunteti minunați!

Cristina Velea

Multumim Academiei Micilor Developeri pentru initiativa de a le oferi copiilor cursuri de programare online. A fost o experienta placuta si foarte utila pentru ei, mai ales in perioada de distantare sociala... Asteptam cu interes noile cursuri!

Emilia Baculescu

Suntem de patru ani împreuna, și nu regret alegerea făcută! V-am descoperit pe internet căutând un curs pentru băiatul meu pasionat de calculatoare. A trecut prin toate cursurile pe care le-ati oferit: Scratch, Curs de grafica, Ap. mobile, Robotică, Python, HTML, Java Foundation iar acum Java Acceleration. A progresat mult și chiar l-ați întrumat spre o meserie la care deja visează: Programator.
Mulțumim!
PRET
 • Pentru vârstele 10-16 ani
 • 12 ședințe de cate 90 min 1 dată pe săptămână
 • Lecțiile se desfășoară online sau în sălile de clasă
 • Acces in platforma de e-learning
 • Tutoriale video recapitulative ale proiectelor
 • Modul de testare online la finalizarea nivelului
 • Diplomă de participare