Programare ROBLOX cu Lua, nivel mediu

De ce ne place Roblox? Este unul dintre cele mai interesante si antrenante jocuri din lume, are o comunitate online de peste 64 milioane de jucatori activi si este complet gratuit.

Roblox Studio ofera un mijloc fantastic de a invata programarea in limbajul Lua si de a programa propriile noastre jocuri multiplayer!

In acest curs, vom invata pas cu pas cum sa facem propriul joc cu obstacole (Obby), folosind Roblox Studio si limbajul de programare Lua.

Roblox Lua este util pentru cei care doresc sa invete elementele de baza ale programarii, proiectarea jocurilor video si are o sintaxa asemanatoare cu Python si Javascript.

Un numar mare de motoare de joc folosesc Lua ca limbaj principal de proiectare a jocurilor. Exemple de astfel de motoare includ Corona SDK, Stingray, CryEngine, Gideros Mobile si Defold. Iata numai cateva jocuri dezvoltate in Lua pe care precis le-ai jucat: Crysis, Dota 2, Dark Souls, Far Cry si Star Wars: Battlefront.

Lua este o alegere de top in lumea programatorilor de jocuri video si este laudat pentru simplitatea sa in structura si sintaxa limbajului. Poate cel mai mare merit al acestui limbaj este compatibilitatea sa cu alte limbaje, ceea ce faciliteaza crearea de jocuri si motoare cu o combinatie de limbaj Lua si alte limbaje de programare pentru jocuri.

Ce invatam?

  • Programming Skills: Values, Functions, Methods, Scripting, Looping, Tables(arrays)
  • Roblox Studio pas cu pas
  • Games Design

Cum se desfasoara cursurile?

Rezervarea locului la curs se efectueaza in urma achitarii acestuia.

Cu minim o zi inainte de inceperea cursului online veti primi, pe mailul cu care v-ati inregistrat, datele de acces la clasa online.

Programele cu care lucram sunt open source si instalarea lor nu va necesita plati suplimentare din partea dumneavoastra.

Veti avea nevoie de calculator cu audio si video functional si de conexiune stabila la internet.

Acest curs se preda online, interactiv, folosind platforma Zoom pentru a facilita interactiunea dintre profesor si cursanti

Adina Bugheanu

Suntem extrem de fericiți că cei doi copii s-au alaturat comunității "Academiei Micilor Developeri" de peste 4 ani. Felicitări pentru echipa dinamică și primitoare, în care fiecare membru contează și este susținut. În acestă perioadă în care stăm acasă, pentru cei mici și cei mari, deopotrivă, continuarea studiilor în mediul virtual este cea mai bună alegere. Invit pe toți cei interesați să se alăture cu încredere acestei comunități și cu siguranță vor fi foarte mulțumiți.
Felicitări!
Sunteti minunați!

Cristina Velea

Multumim Academiei Micilor Developeri pentru initiativa de a le oferi copiilor cursuri de programare online. A fost o experienta placuta si foarte utila pentru ei, mai ales in perioada de distantare sociala... Asteptam cu interes noile cursuri!

Emilia Baculescu

Suntem de patru ani împreuna, și nu regret alegerea făcută! V-am descoperit pe internet căutând un curs pentru băiatul meu pasionat de calculatoare. A trecut prin toate cursurile pe care le-ati oferit: Scratch, Curs de grafica, Ap. mobile, Robotică, Python, HTML, Java Foundation iar acum Java Acceleration. A progresat mult și chiar l-ați întrumat spre o meserie la care deja visează: Programator.
Mulțumim!
PRET
  • Pentru varstele 10-16 ani
  • 12 sedinte de cate 90 min 1 data pe saptamana
  • Lectiile se desfasoara online, live&interactiv
  • Acces in platforma de e-learning
  • Tutoriale video recapitulative ale proiectelor
  • Modul de testare online la finalizarea nivelului
  • Diploma de participare