Programare ROBLOX cu Lua pentru Copii

În acest curs, vom învăța pas cu pas cum să programăm propriul joc cu obstacole (Obby), folosind Roblox Studio și limbajul de programare Lua.

Roblox este unul dintre cele mai interesante si antrenante jocuri din lume, are o comunitate online de peste 60 de milioane de jucători activi si este important să observăm si să înțelegem logica de programare folosită de platformă, pentru că aceasta permite dezvoltatorilor lansarea propriilor jocuri.

Roblox Studio oferă un mijloc fantastic de a invăta limbajul de programare Lua și de a programa jocuri multiplayer.

Cursul de programare Roblox - Lua este util pentru cei care doresc să învețe elementele de bază ale programării si programarea jocurilor video, mai ales pentru că Lua are o sintaxa asemănătoare cu foarte popularele limbaje Python și Javascript.

Un număr mare de motoare de joc folosesc Lua ca limbaj principal de dezvoltare a jocurilor. Exemple de astfel de motoare includ: Corona SDK, Stingray, CryEngine, Gideros Mobile și Defold.

Iată numai câteva jocuri dezvoltate în Lua pe care precis le-ai jucat: Crysis, Dota 2, Dark Souls, Far Cry și Star Wars: Battlefront.

Lua este o alegere de top în lumea programatorilor de jocuri video și este lăudat pentru simplitatea sa în structura și sintaxa limbajului. Poate cel mai mare merit al acestui limbaj este compatibilitatea sa cu alte limbaje.

Ce învățăm?

  • Programming Skills: Values, Functions, Methods, Scripting, Looping, Tables(arrays)
  • Roblox Studio pas cu pas
  • Games Design

Cum se desfășoară cursurile?

Acest curs se poate urma Online sau în sălile de clasa din centrele București Drumul Taberei sau București Nerva Traian.

Cursul se regăsește în programa Academiei Micilor Developeri ca și nivel intermediar de dificultate, prin urmare, în cazul în care copilul dumneavoastră nu a mai urmat cursuri de programare, vă invităm în prealabil la cursurile de începători sau la o lecție demo gratuită.

În urma completării formularului de înscriere la curs, veți fi înscris/ă automat, conform datelor alese în formularul de înregistrare.

În cazul în care optați pentru cursurile online, cu minim o zi înainte de începerea cursului veți primi, pe emailul cu care v-ați înregistrat, datele de acces la clasa online.

Programele cu care lucrăm sunt open source și instalarea lor nu va necesita plăți suplimentare din partea dumneavoastră.

Veți avea nevoie de calculator cu audio și video funcțional și de conexiune stabilă la internet sau, în cazul în care optați pentru cursuri cu prezență fizică, copiii pot lucra pe calculatoarele din centrele Academiei Micilor Developeri.

Pentru grupele online, folosim platforma Zoom pentru a facilita interacțiunea dintre profesor și cursanți.

Adina Bugheanu

Suntem extrem de fericiți că cei doi copii s-au alaturat comunității "Academiei Micilor Developeri" de peste 4 ani. Felicitări pentru echipa dinamică și primitoare, în care fiecare membru contează și este susținut. În acestă perioadă în care stăm acasă, pentru cei mici și cei mari, deopotrivă, continuarea studiilor în mediul virtual este cea mai bună alegere. Invit pe toți cei interesați să se alăture cu încredere acestei comunități și cu siguranță vor fi foarte mulțumiți.
Felicitări!
Sunteti minunați!

Cristina Velea

Multumim Academiei Micilor Developeri pentru initiativa de a le oferi copiilor cursuri de programare online. A fost o experienta placuta si foarte utila pentru ei, mai ales in perioada de distantare sociala... Asteptam cu interes noile cursuri!

Emilia Baculescu

Suntem de patru ani împreuna, și nu regret alegerea făcută! V-am descoperit pe internet căutând un curs pentru băiatul meu pasionat de calculatoare. A trecut prin toate cursurile pe care le-ati oferit: Scratch, Curs de grafica, Ap. mobile, Robotică, Python, HTML, Java Foundation iar acum Java Acceleration. A progresat mult și chiar l-ați întrumat spre o meserie la care deja visează: Programator.
Mulțumim!
PRET
  • Pentru vârstele 10-16 ani
  • 12 ședințe de cate 90 min 1 dată pe săptămână
  • Lecțiile se desfășoară online sau în sălile de clasă
  • Acces in platforma de e-learning
  • Tutoriale video recapitulative ale proiectelor
  • Modul de testare online la finalizarea nivelului
  • Diplomă de participare