Logica de programare a jocurilor 2D, nivel mediu

Descrierea cursului

Vom invata logica care sta la baza jocurilor 2D, creand propriile noastre proiecte si storyboard-uri de joc.

Grafica 2D permite creatorilor de jocuri sa creeze lumi complexe folosind mai putin efort si doar cateva resurse care apoi sunt repetate pe o suprafata mai mare. Odata intelese aceste mecanisme, ele se pot aplica in orice alt program sau limbaj am folosi pentru a crea jocuri.

Cand spunem 2D, ne gandim la doua dimensiuni, adica jocul nostru si toate elemente lui vor avea lungime si latime. Pozitia obiectelor pe ecran se reprezinta folosind coordonatele x,y. Vom invata prin implementare de proiecte practice cu ajutorul programului G Develop.

Ce invatam?

 • abstractizare: ne imaginam scenariul jocului si il vizualizam pe mai multe niveluri de detaliu;
 • algoritmi: gandim actiunea jocului ca pe o serie de etape;
 • descompunere: intelegem si aplicam metoda prin care rezolvam taskurile mari ale jocului prin ruperea lor in etape mai mici;
 • pattern recognition: recunoastem si refolosim algoritmii de mai sus pentru noi functionalitati pe care le adaugam jocului.

Cursul dezvolta logica de programare si ii invata pe elevi ca dispozitivele mobile pe care le folosesc pot fi programate chiar de ei insisi.

Cum se desfasoara cursurile?

In urma inscrierii la curs si a achitarii acestuia, veti fi inscris/a automat la curs, conform datelor alese in formularul de inregistrare. Cum minim o zi inainte de inceperea cursului online veti primi, pe mailul cu care v-ati inregistrat, datele de acces la clasa online. Programele cu care lucram sunt open source si instalarea lor nu va necesita plati suplimentare din partea dumneavoastra.

Veti avea nevoie de calculator cu audio si video functional si de conexiune stabila la internet.

Acest curs se preda online, interactiv, folosind platforma Zoom pentru a facilita interactiunea dintre profesor si cursanti si platforma G Develop pentru dezvoltarea proiectelor.

Adina Bugheanu

Suntem extrem de fericiți că cei doi copii s-au alaturat comunității "Academiei Micilor Developeri" de peste 4 ani. Felicitări pentru echipa dinamică și primitoare, în care fiecare membru contează și este susținut. În acestă perioadă în care stăm acasă, pentru cei mici și cei mari, deopotrivă, continuarea studiilor în mediul virtual este cea mai bună alegere. Invit pe toți cei interesați să se alăture cu încredere acestei comunități și cu siguranță vor fi foarte mulțumiți.
Felicitări!
Sunteti minunați!

Cristina Velea

Multumim Academiei Micilor Developeri pentru initiativa de a le oferi copiilor cursuri de programare online. A fost o experienta placuta si foarte utila pentru ei, mai ales in perioada de distantare sociala... Asteptam cu interes noile cursuri!

Emilia Baculescu

Suntem de patru ani împreuna, și nu regret alegerea făcută! V-am descoperit pe internet căutând un curs pentru băiatul meu pasionat de calculatoare. A trecut prin toate cursurile pe care le-ati oferit: Scratch, Curs de grafica, Ap. mobile, Robotică, Python, HTML, Java Foundation iar acum Java Acceleration. A progresat mult și chiar l-ați întrumat spre o meserie la care deja visează: Programator.
Mulțumim!
PRET
 • Pentru varstele 10-14 ani
 • 12 sedinte de cate 90 min 1 data pe saptamana
 • Lectiile se desfasoara online, live&interactiv
 • Acces in platforma de e-learning
 • Tutoriale video recapitulative ale proiectelor
 • Modul de testare online la finalizarea nivelului
 • Diploma de participare