Logica de programare a jocurilor 2D

Vom învăța logica ce stă la baza jocurilor 2D, creând propriile noastre proiecte și storyboard-uri de joc.

Grafica 2D permite creatorilor de jocuri să creeze lumi complexe folosind mai puțin efort și doar câteva resurse care apoi sunt repetate pe o suprafață mare. Odată înțelese aceste mecanisme, ele se pot aplica în orice alt program sau limbaj am folosi pentru a crea jocuri.

Când spunem 2D, ne gândim la doua dimensiuni, astfel, jocurile pe care le vom programa la acest curs vor avea atât lungime și lățime. Poziția obiectelor pe ecran se reprezintă folosind coordonatele x si y, pe care le vom folosi pentru jocurile noastre.

Vom învăța prin implementare de proiecte practice, cu ajutorul programului G Develop.

Ce învățăm?

 • abstractizare: ne imaginăm scenariul jocului și îl vizualizăm pe mai multe niveluri de detaliu;
 • algoritmi: gândim acțiunea jocului ca pe o serie de etape;
 • descompunere: înțelegem și aplicăm metoda prin care rezolvam taskurile mari ale jocului prin ruperea lor în etape mai mici;
 • pattern recognition: recunoaștem și refolosim algoritmii de mai sus pentru noi funcționalități pe care le adăugăm jocului.

Cursul dezvolta logica de programare si ii invață pe elevi ca dispozitivele mobile pe care le folosesc pot fi programate chiar de ei.

Cum se desfășoară cursurile?

Acest curs se poate urma Online sau în sălile de clasa din centrele București Drumul Taberei sau București Nerva Traian.

Cursul se regăsește în programa Micilor Developeri ca și nivel intermediar, prin urmare, în cazul în care copilul dumneavoastră nu a mai urmat cursuri de programare, vă invităm în prealabil la cursurile de începători sau la o lecție demo gratuită.

În urma completării formularului de înscriere la curs, veți fi înscris/ă automat, conform datelor alese în formularul de înregistrare.

În cazul în care optați pentru cursurile online, cu minim o zi înainte de începerea cursului veți primi, pe emailul cu care v-ați înregistrat, datele de acces la clasa online.

Programele cu care lucrăm sunt open source și instalarea lor nu va necesita plăți suplimentare din partea dumneavoastră.

Veți avea nevoie de calculator cu audio și video funcțional și de conexiune stabilă la internet sau, în cazul în care optați pentru cursuri cu prezență fizică, copiii pot lucra pe calculatoarele din centrele Academiei Micilor Developeri.

Pentru grupele online, folosim platforma Zoom pentru a facilita interacțiunea dintre profesor și cursanți.

Adina Bugheanu

Suntem extrem de fericiți că cei doi copii s-au alaturat comunității "Academiei Micilor Developeri" de peste 4 ani. Felicitări pentru echipa dinamică și primitoare, în care fiecare membru contează și este susținut. În acestă perioadă în care stăm acasă, pentru cei mici și cei mari, deopotrivă, continuarea studiilor în mediul virtual este cea mai bună alegere. Invit pe toți cei interesați să se alăture cu încredere acestei comunități și cu siguranță vor fi foarte mulțumiți.
Felicitări!
Sunteti minunați!

Cristina Velea

Multumim Academiei Micilor Developeri pentru initiativa de a le oferi copiilor cursuri de programare online. A fost o experienta placuta si foarte utila pentru ei, mai ales in perioada de distantare sociala... Asteptam cu interes noile cursuri!

Emilia Baculescu

Suntem de patru ani împreuna, și nu regret alegerea făcută! V-am descoperit pe internet căutând un curs pentru băiatul meu pasionat de calculatoare. A trecut prin toate cursurile pe care le-ati oferit: Scratch, Curs de grafica, Ap. mobile, Robotică, Python, HTML, Java Foundation iar acum Java Acceleration. A progresat mult și chiar l-ați întrumat spre o meserie la care deja visează: Programator.
Mulțumim!
PRET

 • Pentru vârstele 10-14 ani
 • 12 ședințe de cate 90 min 1 dată pe săptămână
 • Lecțiile se desfășoară online sau în sălile de clasă
 • Acces in platforma de e-learning
 • Tutoriale video recapitulative ale proiectelor
 • Modul de testare online la finalizarea nivelului
 • Diplomă de participare