Programare cu Scratch pentru copii 7-8 ani, nivel incepator

Descrierea cursului

Cursul de programare cu Scratch pentru copii cu varsta de 7  ani este potrivit incepatorilor care doresc sa faca primii pasi in programare.

In cadrul cursului intensiv de programare pentru copii, ne propunem sa le oferim o alta imagine asupra tehnologiei si sa invatam impreuna cum putem fi creatori de jocuri, nu numai consumatori de jocuri.

Vom invata, prin implementare de proiecte practice sub forma de joc, elemente si concepte de baza in programare, aceleasi concepte cu care lucreaza orice programator din lume, intr-un mediu de programare dezvoltat special pentru copii si recunoscut de catre specialisti ca fiind cel mai bun din lume: Scratch

In fiecare lectie, dezvoltam un proiect propriu, sub forma unui joc distractiv, cu predare calibrata in functie de varsta copiilor, pentru a ne dezvolta logica de programare si gandirea algoritmica.

In fiecare sedinta vom crea un joc, dupa cum urmeaza:

lectia 1 - desenam si animam literele din propriul nostru nume, obtinand un proiect digital, colorat si vesel, in cadrul caruia transformam literele in adevarate personaje;

lectia 2 - proiectul "Petrecerea"; programam miscarile de dans ale personajelor, muzica si luminile colorate, iar petrecerea noastra digitala va fi gata!

lectia 3 - vom crea impreuna povestea unui fluture care zboara si incearca sa ajunga la curcubeu;

lectia 4 - simulam actiunea unui stilou cu ajutorul caruia vom programa propriile noastre desene digitale;

lectia 5 - vom crea un intreg nivel de labirint, avand ca scop sa ajungem la finalul acestuia.

Ce invatam?

 • Animatia - constituie o iluzie optica a miscarii, creata prin derularea unor imagini suprapuse intr-un interval de timp
 • Miscarea- deplasarea unui personaj de la un punct la altul
 • Bucla infinita – structura repetitiva
 • Coordonate de miscare
 • Elemente de grafica si editare imagini

Cum se desfasoara cursul?

In urma inscrierii la curs si a achitarii acestuia, veti fi inscris/a automat la curs, conform datelor alese in formularul de inregistrare.

Cu minim o zi inainte de inceperea cursului online veti primi, pe mailul cu care v-ati inregistrat, datele de acces la clasa online.

Programele cu care lucram sunt open source si instalarea lor nu va necesita plati suplimentare din partea dumneavoastra.

Veti avea nevoie de calculator cu audio si video functional si de conexiune stabila la internet.

Acest curs se preda online, interactiv, folosind platforma Zoom pentru a facilita interactiunea dintre profesor si cursanti si platforma Scratch pentru dezvoltarea proiectelor.

Adina Bugheanu

Suntem extrem de fericiți că cei doi copii s-au alaturat comunității "Academiei Micilor Developeri" de peste 4 ani. Felicitări pentru echipa dinamică și primitoare, în care fiecare membru contează și este susținut. În acestă perioadă în care stăm acasă, pentru cei mici și cei mari, deopotrivă, continuarea studiilor în mediul virtual este cea mai bună alegere. Invit pe toți cei interesați să se alăture cu încredere acestei comunități și cu siguranță vor fi foarte mulțumiți.
Felicitări!
Sunteti minunați!

Cristina Velea

Multumim Academiei Micilor Developeri pentru initiativa de a le oferi copiilor cursuri de programare online. A fost o experienta placuta si foarte utila pentru ei, mai ales in perioada de distantare sociala... Asteptam cu interes noile cursuri!

Emilia Baculescu

Suntem de patru ani împreuna, și nu regret alegerea făcută! V-am descoperit pe internet căutând un curs pentru băiatul meu pasionat de calculatoare. A trecut prin toate cursurile pe care le-ati oferit: Scratch, Curs de grafica, Ap. mobile, Robotică, Python, HTML, Java Foundation iar acum Java Acceleration. A progresat mult și chiar l-ați întrumat spre o meserie la care deja visează: Programator.
Mulțumim!
PRET
 • Pentru varstele 7-8 ani
 • 5 sedinte de cate 90 min
 • Lectiile se desfasoara online, live&interactiv
 • Acces in platforma de e-learning
 • Tutoriale video recapitulative ale proiectelor
 • Modul de testare online la finalizarea nivelului
 • Diploma de participare