Ne bucura interesul aratat de parinti si copii deopotriva pentru cursurile oferite de Academia Micilor Developeri. Tocmai de aceea am pregatit o lista cu cele mai frecvente intrebari pe care le primim si raspunsurile la acestea.

Cursurile noastre de informatica au ca scop dezvoltarea in domeniul IT, asadar lucrul in online este la fel eficient ca si cel fizic, fiind si o oportunitate de invatare pentru toti copiii, atat din intreaga tara, cat si din strainatate, fara limitarile impuse de numarul de sedii si sali. Un alt avantaj al cursurilor de programare online este acela ca le permite copiilor sa invete ceea ce ii intereseaza din confortul propriei camere.

In primul rand, inainte de a putea participa la un curs IT, copiii trebuie sa stie sa citeasca si sa scrie cursiv si sa aiba o baza minima a lucrului pe calculator pentru a putea lucra eficient impreuna cu profesorul si colegii. In al doilea rand, trebuie sa aiba capacitatea de a fi atenti si de a se concentra timp de 90 de minute in fata calculatorului. Cu cat sunt mai mari, cu atat mai bine pot face acest lucru.

Instructorii nostri sunt studenti sau proaspat absolventi ai disciplinelor Matematica, Informatica si alte materii STEM. Inainte sa inceapa sa predea, au parte de un training pedagogic si profesional, avand ca exemplu ceilalti traineri cu experienta.
Acest training se concentreaza nu doar pe predarea limbajelor de programare, ci si pe comunicarea cu copii si tinerii pe care ii vor ajuta sa dobandeasca noi cunostinte si sa-si dezvolte abilitatile.

Pe scurt, vor invata sa stapaneasca bazelor folosirii unui program de dezvoltare software. Lectiile sunt concepute sa ii treaca prin toate bazele programarii si folosirii unui program intr-un mod distractiv. Dificultatea nivelurilor este gradata; incep de la lucruri simple, iar de-a lungul programei invata concepte din ce in ce mai complicate. Odata intelese bazele, copiii isi pot folosi imaginatia pentru a dezvolta propriile jocuri si aplicatii in programul studiat la curs.

Pentru ca este un limbaj care nu este nici prea usor (precum Python/Javascript), dar nici prea complicat (precum C/C++). In felul acesta, copiii pot trece la alte limbaje de programare mult mai usor. Daca ar incepe cu Javascript, le-ar fi greu sa treaca la C++, iar daca ar incepe cu C++, le-ar fi prea greu din start. De asemenea, Java ofera plan de certificari oficiale, precum certificarea de la Oracle, Java Foundations, pentru care se pregatesc cei mai avansati cursanti ai nostri.

Are legatura tot cu varsta si abilitatile copiilor. Cand incep, multi dintre acestia nu sunt obisnuiti sa scrie repede si usor la tastatura. Viteza cu care fac acest lucru le poate limita progresul. Programarea cu blocuri le permite sa invete logica de programare fara sa se ingrijoreze unde sunt literele pe tastatura sau daca au scris corect un cuvant.

Programa cursurilor noastre se intinde pe mai multe niveluri de studiu. La finalul acestora nu doar ca vor intelege profund conceptele programarii, ci vor invata limbajul de programare Java la un nivel intermediar, un prim pas important catre o posibila viitoare cariera in programare.

Un nivel de studiu are 16 sedinte. Incepem cu Nivelul 1, Programare in Scratch, dupa care avansam treptat cu nivelurile 2-6 si invatam conceptele programarii din ce in ce mai profund, dezvoltam gandirea algoritmica si logica. Abia dupa aceea incepem sa invatam limbaje de programare precum C# si Java.
Dupa aceste 16 sedinte, copiii incep sa isi formeze o gandire logica si structurata care ii va ajuta in orice domeniu. Cursurile au scopul de a le incuraja imaginatia si creativitatea, iar pe masura ce avanseaza de la un nivel la altul incep sa inteleaga tot mai bine conceptele fundamentale ale programarii.
Copiii care au deja experienta in programare pot incepe sa studieze la noi la niveluri mai avansate, in functie de cat bine stapanesc anumite concepte.
Speram ca aceste raspunsuri v-au fost utile. Daca aveti intrebari suplimentare, va asteptam sa ne contactati. De asemenea, daca vrei sa aflati mai multe despre programa de studiu, echipa de profesori si beneficiile studiului IT, va puteti oricand inscrie la o lectie demo gratuita.

Inscrie-te la ora gratuita de
programare

Inscrie-te la workshopul gratuit de programare potrivit varstei tale si vei realiza cat de usor este sa transformi calculatorul, tableta si telefonul in instrumente utile pentru viitorul educational si profesional!
Testimoniale

Ce spun parintii