Tehnologia informației reprezintă cel mai dinamic și inovativ domeniu de activitate. Meseriile viitorului se bazează pe concepte precum realitate virtuală, inteligență artificială, realitate augmentată, blockchain, internetul lucrurilor. În acest context este importantă inițierea în computer science încă din anii de școală. Cel mai popular limbaj de programare este JAVA, iar avantajele cunoașterii lui de către tineri sunt semnificative.

ce este java
JAVA este un limbaj de programare versatil

Această caracteristică le permite programatorilor în JAVA să producă aplicații pe care să le ruleze pe majoritatea sistemelor de operare, inclusiv Windows, Mac OS și Linux. Java are un model al obiectelor simplificat și poate fi utilizat pentru dezvoltarea de aplicații complete. Pe lângă aplicații, JAVA permite programarea de mini aplicații (applets), care sunt părți de pagini web. Astfel se asigură o interacțiune mai bună a utilizatorului cu interfața grafică. Prin limbajul de programare JAVA, web developerii realizează module care pot să ruleze pe un singur computer sau să fie distribuite între servere și clienții dintr-o rețea.

JAVA este un limbaj de programare sigur și error-free

Limbajul de programare JAVA este creat special pentru eliminarea în timp real a erorilor de programare și a bug-urilor. Datorită nivelului ridicat de siguranță, este utilizat în domenii importante, precum banking, servicii financiare, burse de valori, mobile, retail ș.a.
Programele rulate pe internet prin JAVA au cel mai redus risc de infectare cu viruși informatici, de aceea acest limbaj de programare este preferat pentru aplicații corporate de mari dimensiuni și pentru gestionarea bazelor de date din comunitatea științifică și de cercetare.

Scalabilitatea prin JAVA se realizează rapid și ușor

Companiile se dezvoltă, iar odată cu ele sistemele informatice pe care le utilizează devin tot mai complexe. Rețelele locale se transformă în hub-uri regionale și apoi în giganți de nivel mondial. JAVA a fost proiectat să asigure în mod facil scalabilitatea procedurilor și extinderea infrastructurii software.
În ultimii ani, start-up-urile au ales în proporție de peste 80% acest limbaj de programare, ca să-și asigure baza IT pentru dezvoltarea viitoare a afacerii. Așadar, pe lângă performanțele informatice, JAVA reprezintă și o resursă de competitivitate.

Limbajul de programare JAVA este preferat de Generația Z

JAVA este foarte popular în rândul copiilor, adolescenților și tinerilor, care-l utilizează pentru inițierea în programarea orientată obiect, scriere de cod, jocuri sau aplicații. Mulți elevi de gimnaziu și liceeni au parcurs cel puțin un curs online de JAVA pentru adolescenți, deoarece vor să obțină certificări internaționale, utile pentru pregătirea universitară și perfecționarea în domeniul IT.
Modulele JAVA pentru avansați prezintă comenzile, sintaxa și mediile de lucru specifice acestui limbaj de programare. Sunt introduse noțiuni complexe precum variabile, bucle sau decizii, iar cursanții au posibilitatea să învețe JAVA în limba engleză.

JAVA oferă cele mai bune oportunități de joburi în IT

Un mare avantaj al cunoașterii limbajului JAVA de către tineri este că le oferă șanse excelente de-a începe o carieră în IT, ca Java Developer. Se vor ocupa de proiectare de software, mentenanță, gestionare și upgrade pentru codurile sursă existente, expunere API pentru aplicații mobile ș.a.
Complexitatea domeniului le permite alegerea unei specializări pentru proiecte nișate, pe una sau mai multe dintre componentele JAVA: JDK (Java Development Kit), JRE (Java Runtime Environment), JVM (Java Virtual Machine), IDE (Integrated Development Environment).

Luați în considerare aceste avantaje și oferiți tinerilor oportunitatea să învețe JAVA, pentru a deveni din simpli consumatori de tehnologie, adevărați creatori de tehnologie.

Image

Inscrie-te la lectia demonstrativa

Inscrie-te la workshopul gratuit de programare potrivit varstei tale si vei realiza cat de usor este sa transformi calculatorul, tableta si telefonul in instrumente utile pentru viitorul educational si profesional!
Testimoniale

Ce spun parintii