În societatea actuală, tehnologia și competențele digitale joacă un rol crucial. Un program de calificare în IT reprezintă o serie de cursuri și activități care îi învață pe copii cum să creeze și să utilizeze tehnologii. Un astfel de program are ca obiectiv dezvoltarea abilităților digitale, precum și pregătirea copiilor pentru o carieră în domeniul IT. Cursurile pot fi organizate online sau într-un mediu de clasă, iar procesul de învățare implică atât teorie, cât și practică. Competențele abordate în cadrul unui program de calificare în IT pot fi diverse, de la introducerea în conceptele de bază ale programării până la dezvoltarea de aplicații și site-uri web complexe. Într-o societate tot mai dependentă de tehnologie, dezvoltarea competențelor digitale este din ce în ce mai importantă. Dacă încă ai dubii și nu știi de ce să apelezi la un astfel de program pentru copilul tău, consultă avantajele de mai jos!

programare jocuri

1. Dezvoltarea abilităților digitale

Un program certificat în IT poate aduce o serie de cunoștințe digitale copiilor, precum programare de jocuri, dezvoltare web, aplicații mobile, inteligență artificială, securitate cibernetică și multe altele. De asemenea, recunoașterea oficială a competențelor dobândite, accesul la resurse de învățare de calitate și posibilitatea de a participa la evenimente și concursuri în domeniu sunt alte beneficii pe care le poate oferi un astfel de program. În plus, aceste programe pot ajuta la dezvoltarea abilităților tehnice într-un mod structurat și eficient, oferind oportunități de învățare personalizate și adaptate nevoilor fiecărui copil. Apelarea la o școală de programare în București este o opțiune ideală pentru copiii care doresc să-și dezvolte abilitățile digitale. în timp ce poate oferi oportunități de networking și colaborare cu alți copii pasionați de tehnologie. 

2. Oportunități de carieră

Cererea pentru specialiști în domeniul IT este în creștere și se preconizează că va continua să crească în următorii ani. Un curs certificat în IT, cum ar fi unul de Java, poate ajuta copiii să își dezvolte abilitățile și cunoștințele necesare pentru a profita de aceste oportunități de angajare.

În plus, domeniul IT oferă salarii competitive și beneficii atractive. Un salariul mediu pentru un dezvoltator Java în România poate fi de aproximativ 7.000 de lei pe lună, iar pentru un inginer de securitate cibernetică poate ajunge până la aproximativ 10.000 de lei pe lună. Copiii care urmează un program certificat în IT au mai multe șanse să obțină un job bine plătit în viitor.

Există o cerere ridicată pentru specialiști în Java, Python, JavaScript, SQL și alte limbaje de programare. Prin urmare, un curs certificat Java poate deschide uși către o varietate de cariere interesante și provocatoare.  

3. Învățare flexibilă și accesibilă

Cursurile de programare online reprezintă o opțiune flexibilă și accesibilă pentru copiii interesați de domeniul IT. Acestea permit copiilor să învețe în propriul ritm și să-și adapteze programul în funcție de nevoile și disponibilitatea lor. Pot parcurge materialele de studiu și exercițiile într-un mod care le convine cel mai bine, ținând cont de stilul lor de învățare și de nivelul de cunoștințe. Astfel, cursurile de programare online oferă adaptabilitate și personalizare, ceea ce reprezintă un avantaj major pentru copii.

Învățarea online dezvoltă abilități esențiale pentru viitor, cum ar fi autonomia, disciplina și abilitatea de a utiliza tehnologia în mod eficient. Aceste competențe vor fi valoroase nu doar în domeniul IT, ci și în alte domenii de activitate, contribuind la succesul copiilor în era digitală. 

4. Creșterea încrederii și a creativității

Participarea la un program certificat în IT poate ajuta copiii să își dezvolte abilitățile de rezolvare a problemelor și de gândire logică. Programarea implică analiza situațiilor și găsirea celor mai bune soluții pentru a le aborda, ceea ce îi poate ajuta pe copii să descompună probleme complexe în componente mai simple și să construiască algoritmi eficienți. Programarea poate îmbunătăți gândirea logică și matematică a copiilor. În plus, un curs certificat de Java, de exemplu, poate stimula și creativitatea copiilor.

Participarea la un program certificat în IT poate contribui la creșterea încrederii și autonomiei copiilor. Pe măsură ce copiii progresează în cursurile de programare și obțin certificări, își consolidează încrederea în sine și simt că pot aborda orice problemă în mod autonom. Copiii care a participă la un program de educație tehnologică pot dezvolta o creștere semnificativă a încrederii în sine și a capacității lor de a-și asuma responsabilitatea pentru propria învățare.

Un program certificat în IT poate dezvolta și abilitățile de gândire critică și analitică ale copiilor. Educația tehnologică poate îmbunătăți abilitățile de analiză a informațiilor și de luare a deciziilor bazate pe date. Aceste abilități sunt esențiale în societatea actuală, în care suntem înconjurați de o mulțime de informații și trebuie să știm să le filtrăm și să le interpretăm corect.

5. Investiție în viitor

Investiția în educația tehnologică a copilului poate fi foarte importantă pentru dezvoltarea personală și profesională pe termen lung. În contextul accelerării digitalizării și a automatizării, competențele tehnologice devin tot mai importante în majoritatea domeniilor profesionale. În prezent tot mai multe locuri de muncă noi necesită competențe digitale.

Participarea la un program certificat în IT poate stimula dorința copiilor de a învăța continuu și de a-și dezvolta abilități noi. Investiția în educația tehnologică poate ajuta copiii să facă față provocărilor și să se adapteze mai ușor la schimbările din viitorul lor profesional.

În afara beneficiilor profesionale, educația tehnologică contribuie și la dezvoltarea personală a copiilor. Mai mult, pentru că domeniul IT este unul dintre cele mai bine plătite și cu o mare cerere de specialiști, investiția în educația tehnologică a copilului poate contribui la asigurarea unui trai decent și a unei cariere de succes pe termen lung. 

În concluzie, încurajarea copiilor să urmeze un program certificat în IT le poate deschide numeroase oportunități de carieră, dezvoltându-le abilitățile digitale, creativitatea și încrederea în sine. Prin programele de calificare, copiii au acces la învățare flexibilă și accesibilă, care îi pregătește pentru viitorul tehnologic. Alege educația tehnologică potrivită pentru copilul tău și contribuie la dezvoltarea lui personală și profesională pe termen lung! 

Image

Inscrie-te la lectia demonstrativa

Inscrie-te la workshopul gratuit de programare potrivit varstei tale si vei realiza cat de usor este sa transformi calculatorul, tableta si telefonul in instrumente utile pentru viitorul educational si profesional!
Testimoniale

Ce spun parintii