"Dezvoltarea accelerata a computerelor si a internetului va imparti meseriile viitorului in doua categorii: categoria oamenilor care vor spune computerelor ce sa faca si cea a oamenilor carora le vor spune computerele ce au de facut" , "The spread of computers and the internet will put jobs in two categories: people who tell computers what to do, and people who are told by computers what to do.", a spus Marc Andreessen, faimos antreprenor, investitor si inginer software american.

meserii de viitor

In viitor, orice va putea fi automatizat va fi automatizat, prin urmare meseriile viitorului tin fie de domenii greu de automatizat sau care isi pierd valoarea in procesul de automatizare, fie cele care tin de latura profund umana din societatea noastra, cum ar fi psihologia, artele si meseriile care au legatura cu grija fata de membrii societatii (companie pentru varstnici, educatori pentru copii) sau fie cele care au legatura stransa cu tehnologia, computerele, automatizarile, cele din industria IT.

Este clar pentru toata lumea ca industria tehnologiei este in plina expansiune. Printre cele mai cautate meserii de viitor se regasesc, cu siguranta, cele tehnice, care au in centrul lor computerul. De aceea, este momentul perfect pentru copii si adolescenti sa se imbarce in calatoria utila si placuta in acelasi timp, catre cele mai cautate meserii tehnologice de viitor din lume. Domeniul IT ofera cele mai mari oportunitati de viitor, ofera salarii mari, crestere promitatoare la locul de munca, dar si posibilitatea de a se dezvolta pe cont propriu, de a-si deschide propriile companii sau de a face freelancing. Vorbind doar de locurile de munca din marile companii tech, acestea se pot lauda cu una din cele mai bune balante intre viata profesionala si viata personala, pachete de beneficii competitive, asigurari de sanatate, planuri de pensionare, modalitati interesante de petrecere a timpului liber la birou, etc.

Concret, printre cele mai cautate meserii si profesii de viitor sunt cele legate de tehnologia informatiei, printre care enumeram: Artificial Intelligence (AI) Specialist / Machine Learning Engineer, Tech Sales Engineer, Data Scientist, Information Security Analyst, Software Engineer, Computer Research Scientist, Data Analyst, Web Developer, Computer Network Architect, PHP Developer, IT Manager, Database Administrator, Computer Hardware Engineer, Computer Systems Analyst, Java Developer, Python Developer, Mobile Application Developer etc.

meserii de viitor adolescenti
meserii de viitor copii
meserii de viitor
meserii de viitor pentru copii

Pe langa argumentele vocationale, legate de atractia pura fata de domeniul tehnologiei a copiilor si tinerilor, industria tehnologiei informatiei este unul dintre sectoarele cu cea mai rapida crestere la nivel mondial. Industria IT ofera locuri de munca rapide, oportunitati in fiecare sector, mai multe cai de dezvoltare a carierei, salarii mari.

  Iata mai jos 5 motive pentru care Academia Micilor Developeri sustine educatia timpurie in IT, deschiderea portii catre una dintre cele mai bune meserii de viitor pentru copii:
 • 1
  Nevoia de oameni tehnici buni este permanenta si angajarea se face rapid. Companiile de tehnologie din intreaga lume cauta sa angajeze profesionisti IT, deoarece cererea este mare si nu exista niciodata suficienti specialisti. Aceasta tendinta nu este una de moment, mai ales in contextul creat de pandemia de Covid, cand aproape toate activitatile se asteapta sa se desfasoare remote, de la computer. Cererea este atat de mare, incat profesionistii certificati isi pot gasi cu usurinta de lucru chiar si fara o diploma de facultate. In acelasi timp, studentii din tehnologie pot lucra deja independent ca freelanceri, inca din timpul studiilor, pentru a-si genera un venit in plus.
 • 2
  Domeniul IT ofera o varietate de oportunitati de cariera. Tehnologia informatiei nu este o industrie izolata, ci se suprapune cu aproape orice alt sector, ceea ce o face o oportunitate de cariera versatila. De la asistenta medicala la agricultura, tehnologia digitala conduce la schimbare in toate sferele de afaceri, ceea ce le permite profesionistilor IT sa aleaga o cariera care sa se alinieze intereselor lor. Asa cum am mentionat mai sus, lista profesiilor de viitor este una lunga, iar profesionistii din tehnologie isi vor folosi abilitatile pentru a alege multe cai de cariera interesante si pentru a promova inovatia globala.
 • 3
  Industria IT are una din cele mai bine platite liste de profesii. Specialistii din tehnologie sunt apreciati pentru seturile lor unice de abilitati. Asta le face active de nepretuit in orice afacere. Deci, cand vine vorba de compensarea financiara pentru munca lor, aceasta este substantial mai mare decat norma medie, chiar si in cazul posturilor de junior sau entry-level.
 • 4
  Crestere accelerata in cariera. Pe masura ce tehnologia se imbunatateste, profesionistii IT evolueaza odata cu ea. Odata cu invatarea constanta de noi cunostinte si limbaje, activitatea le permite sa-si dezvolte cariera mult mai rapid si mai usor decat in alte industrii. Adesea profesionistii in tehnologie incep din pozitii de entry-level si trec la pozitii manageriale de nivel mediu in cativa ani. La fel, se intampla deseori sa vezi companii care cauta studenti talentati, inainte de a-si primi diplomele de finalizare a studiilor.
 • 5
  Un specialist are nevoie de un set unic de abilitati speciale. Pentru a se califica pentru o pozitie, candidatii trebuie, de obicei, sa demonstreze cunostintele tehnice adecvate. Daca au certificarea potrivita si arata o aptitudine pentru indeplinirea sarcinilor, de obicei primesc un post de nivel de incepator chiar si in cazul in care nu au inca studiile incheiate.

Programarea computerelor este cariera perfecta pentru cei care sunt atrasi de invatarea de noi limbaje si de o cariera de viitor in industria tehnologiei. Abilitatile de rezolvare a problemelor si gandirea critica sunt esentiale pentru a depasi orice provocari tehnice complexe.

meserii de viitor

Participarea copiilor la cursuri de programare ii pregateste pentru aproape orice meserie de viitor, le ofera sansa sa aiba o viata profesionala plina de satisfactii si impliniri. Misiunea noastra, la Academia Micilor Developeri, este sa dezvoltam si sa predam cursuri de programare software, robotica si gandire algoritmica pentru copii si adolescenti, sa transformam copiii si adolescentii din consumatori de tehnologie in creatori de tehnologie, cu cariere promitatoare in fata.

Datorita cursurilor de formare pe termen mediu sau scurt, cum ar fi Cursul de programare in Java, copiii pot invata si se pot lansa intr-o cariera in tehnologie mai repede ca oricand. Ulterior, in urma cursului “Primii pasi in Java” de exemplu, elevii vor avea optiunea sa continue cursul cu modulul de avansati “Java Foundations”, curs de un an, in cadrul caruia vor fi pregatiti pentru examenul de certificare de programator junior. De aici si pana la pachetul de beneficii de care scriam mai sus nu mai e mult, fara a subestima visul oricarui profesionist de a castiga bani din ceea ce face cu pasiune.

Cariera copiilor in IT poate incepe acum, cu o lectie demo sau cu un workshop gratuit de programare potrivit varstei lor. Este primul pas pentru a realiza cat de usor este sa transforme calculatorul, tableta si telefonul in instrumente utile pentru o educatie potrivita si o profesie de viitor. Asadar, oricine cu suficienta dorinta si motivatie poate sa inceapa o cariera in IT. Este o profesie de succes pentru viitor, foarte realizabila chiar si atunci cand vrei sa incepi de la zero. Haideti sa facem, impreuna, primii pasi in programare!

Image

Inscrie-te la lectia demonstrativa

Inscrie-te la workshopul gratuit de programare potrivit varstei tale si vei realiza cat de usor este sa transformi calculatorul, tableta si telefonul in instrumente utile pentru viitorul educational si profesional!
Testimoniale

Ce spun parintii